Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto typu zamieszaj i upiecz. Prosty przepis i naprawde smaczny efekt. Moje dzieci bardzo te babkę lubią.
Za pomocą miksera, utrzeć jaja z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąki przesiane
z proszkiem do pieczenia i wlać WRZĄCĄ margarynę ciągle ubijając. dodać skórke cytrynowa lub olejek waniliowy zaleznie od upodobań.
Przelać do formy (posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą).
Jeśli chce się uzyskać efekt babki marmurkowej należy zostawić mn.w. 1/5 ciasta i dodać przesiane kakao i mleko. Zmiksować razem i wylać na wierzch ciasta białego.
Piec ok. 30-40 min w temp. ok. 170 stopni.
Pyszna i prosta babka marmurkowa która swoim smakiem osłodzi każdy nawet ponu...
Odsłon: 4581
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 6854
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 898
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1227
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 103
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 73
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 6854
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 898
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1227
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 103
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 73
Składniki
Za pomocą miksera, utrzeć jaja z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wlać WRZĄCĄ margarynę ciągle ubijając. dodać skórke cytrynowa lub olejek waniliowy zaleznie od upodobań.
Przelać do formy (posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą).
Jeśli chce się uzyskać efekt babki marmurkowej należy zostawić mn.w. 1/5 ciasta i dodać przesiane kakao i mleko. Zmiksować razem i wylać na wierzch ciasta białego.
Piec ok. 30-40 min w temp. ok. 170 stopni.
Przepisy Desery
Desery
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Desery
Ciasto Biedaczek
Desery
Malinowy Chruśniak
Desery
Ciasto Różowa Księżniczka
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 4
Ciasto Biedaczek
Na pierwszy rzut oka ten wypiek prezentuje się bardzo skromnie i niepozornie....
Odsłon: 40885