Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto toffi na krakersach
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 294
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1067
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 294
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1067
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4110
Składniki
Żelatynę zalewamy zimną wodą ( niewielka ilość ok. 30 ml) odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do momentu całkowitego rozpuszczenia. Pamiętajmy o tym, że żelatyna nie może się zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące. Śmietanę ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier oraz przestudzoną ale cały czas płynną żelatynę. Zmiksować tylko chwilę do połączenia się składników. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć warstwą krakersami. Wyłożyć połowę ubitej śmietany. Wyłożyć warstwę krakersów. Rozsmarować połowę masy kajmakowej. Wyłożyć krakersy. Kolejno pozostałą śmietanę, krakersy i pozostałą masę kajmakową. Ciasto na koniec posypać płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce. Smacznego!