Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto toffi na krakersach
Żelatynę zalewamy zimną wodą ( niewielka ilość ok. 30 ml) odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do momentu całkowitego rozpuszczenia. Pamiętajmy o tym, że żelatyna nie może się zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące.
Śmietanę ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier oraz przestudzoną ale cały czas płynną żelatynę. Zmiksować tylko chwilę do połączenia się składników.
Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć warstwą krakersami. Wyłożyć połowę ubitej śmietany. Wyłożyć warstwę krakersów. Rozsmarować połowę masy kajmakowej. Wyłożyć krakersy.
Kolejno pozostałą śmietanę, krakersy i pozostałą masę kajmakową. Ciasto na koniec posypać płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce. Smacznego!
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 23
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 45
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 77
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 101
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 752
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 516
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 23
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 45
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 77
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 101
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 752
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 516
Składniki
Żelatynę zalewamy zimną wodą ( niewielka ilość ok. 30 ml) odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do momentu całkowitego rozpuszczenia. Pamiętajmy o tym, że żelatyna nie może się zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące. Śmietanę ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier oraz przestudzoną ale cały czas płynną żelatynę. Zmiksować tylko chwilę do połączenia się składników. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć warstwą krakersami. Wyłożyć połowę ubitej śmietany. Wyłożyć warstwę krakersów. Rozsmarować połowę masy kajmakowej. Wyłożyć krakersy. Kolejno pozostałą śmietanę, krakersy i pozostałą masę kajmakową. Ciasto na koniec posypać płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych
Desery
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z papierówek
Desery
Lody chałwowe
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych to wyjątkowo kremowe i del...
Odsłon: 22
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 101