Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto toffi na krakersach
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231680
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4923
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36170
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1372
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231680
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4923
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36170
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1372
        
        
                Składniki
Żelatynę zalewamy zimną wodą ( niewielka ilość ok. 30 ml) odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do momentu całkowitego rozpuszczenia. Pamiętajmy o tym, że żelatyna nie może się zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące. Śmietanę ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier oraz przestudzoną ale cały czas płynną żelatynę. Zmiksować tylko chwilę do połączenia się składników. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć warstwą krakersami. Wyłożyć połowę ubitej śmietany. Wyłożyć warstwę krakersów. Rozsmarować połowę masy kajmakowej. Wyłożyć krakersy. Kolejno pozostałą śmietanę, krakersy i pozostałą masę kajmakową. Ciasto na koniec posypać płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce. Smacznego!