Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto uceirane z owocami i kruszonką

Ciasto uceirane z owocami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 964

Dodano:

Odsłon: 778

Szybkie ciasto ucierane. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami.

Składniki

  • 4 jajka
  • 200 g mąki
  • 160 g cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 200 g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 600 g ulubionych owoców
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto uceirane z owocami i kruszonką

Przygotowanie

  1. W misie miksera ucieramy masło z cukrem na jasną masę. Dalej ucierając wbijamy po 1 jajku.
    Następnie dodajemy przesiane suche składniki.
    Brytfankę 20/30 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy gotowe ciasto. Na wierzch układamy ulubione owoce.
    Piekę w 185 stopniach przez ok 60 minut.

    KRUSZONKA


    150 g mąki
    100 g schłodzonego masła
    50 g cukru pudru.


    Wszystkie składniki ucieramy w palcach :).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń