Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto ucierane z rabarbarem

Ciasto ucierane z rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1926

Dodano:

Odsłon: 37467

Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto.

Składniki

  • kostka masła - 200 g
  • 180 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 160 g drobnego cukru do wypieków
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 500 g rabarbaru
  • 4 łyżeczki brązowego cukru
  • Kruszonka: 50 g masła
  • 30 g cukru drobnego do wypieków
  • 70 g mąki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto ucierane z rabarbarem

Przygotowanie

  1. Rabarbar pokroić na kostkę, wymieszać z brązowym cukrem.

  2. Masło utrzeć z drobnym cukrem na jasną puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i nadal ucierać.

  3. Do utartej masy dodać przesianą mąkę, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia, wymieszać szpatułką do połączenia się składników.

  4. Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.

  5. Na wierzch wyłożyć rabarbar, posypać kruszonką.

  6. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 50 minut.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2015/05/ciasto-ucierane-z-rabarbarem.html#

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń