Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 254
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1582
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 254
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1582
Składniki
Rabarbar pokroić na kostkę, wymieszać z brązowym cukrem.
Masło utrzeć z drobnym cukrem na jasną puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i nadal ucierać.
Do utartej masy dodać przesianą mąkę, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia, wymieszać szpatułką do połączenia się składników.
Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.
Na wierzch wyłożyć rabarbar, posypać kruszonką.
Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 50 minut. Smacznego ;)