Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce, także świeże. Bardzo łatwy w przygotowaniu, a przy tym pyszny.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3476
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4222
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74185
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 577
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3476
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4222
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74185
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 577
Składniki
Jajka z cukrem ubić do białości. Dodać niesianą mąkę, kakao i delikatnie wymieszać.
Ciasto wlać do blaszki (20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minuty w temperaturze 180 stopni. Pozostawić do ostygnięcia.
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Odstawić do wystygnięcia.
Jogurt wymieszać z dżemem. Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z jogurtem. Powoli dodawać ostudzoną żelatynę, cały czas miksując. Powstałą masę rozprowadzić na cieście i odstawić do lodówki, by stężała.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić i ułożyć na cieście.