Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce, także świeże. Bardzo łatwy w przygotowaniu, a przy tym pyszny.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 229
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 229
Składniki
Jajka z cukrem ubić do białości. Dodać niesianą mąkę, kakao i delikatnie wymieszać.
Ciasto wlać do blaszki (20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minuty w temperaturze 180 stopni. Pozostawić do ostygnięcia.
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Odstawić do wystygnięcia.
Jogurt wymieszać z dżemem. Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z jogurtem. Powoli dodawać ostudzoną żelatynę, cały czas miksując. Powstałą masę rozprowadzić na cieście i odstawić do lodówki, by stężała.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić i ułożyć na cieście.