Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku na przełomie czerwca i lipca nachodzi mnie ochota na ciasto z porzeczkami...
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 235
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 242
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 181
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 137
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 235
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 242
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 181
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 137
Składniki
Żółtka utrzyj z miękkim masłem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodawaj po trochu do żółtek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolej mleka. Osobno ubij pianę z białek, stopniowo dodaj do nich 3 łyżki stewii 1:10. Delikatnie połącz wszystko ze sobą.
Formę nasmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą, następnie przełóż do niej ciasto. Na wierzchu wysyp porzeczkę i posyp stewią 1:1.
Składniki na kruszonkę połącz i równomiernie rozłóż na owocach. Możesz też zastąpić kruszonkę posiekanymi orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 180 ° C, umieść w nim ciasto i piecz przez 35- 40 minut na złoty kolor.
Przepisy Desery
Desery
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Desery
Ciasto z serem
Desery
Babka dyniowa z kremowym serkiem
Desery
Babka drożdżowa
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Przetestowaliśmy kilka, a nawet więcej, przepisów na babkę cytrynową, zanim z...
Odsłon: 172
Ciasto z serem
Moje dzisiejsze ciasto to ciasto czekoladowe z masą serową. Jest proste w wyk...
Odsłon: 134