Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku na przełomie czerwca i lipca nachodzi mnie ochota na ciasto z porzeczkami...
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2676
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3594
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 529
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4919
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2676
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3594
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 529
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4919
Składniki
Żółtka utrzyj z miękkim masłem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodawaj po trochu do żółtek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolej mleka. Osobno ubij pianę z białek, stopniowo dodaj do nich 3 łyżki stewii 1:10. Delikatnie połącz wszystko ze sobą.
Formę nasmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą, następnie przełóż do niej ciasto. Na wierzchu wysyp porzeczkę i posyp stewią 1:1.
Składniki na kruszonkę połącz i równomiernie rozłóż na owocach. Możesz też zastąpić kruszonkę posiekanymi orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 180 ° C, umieść w nim ciasto i piecz przez 35- 40 minut na złoty kolor.