Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nic prostszego już nie mogłam wymyślić, ale to tylko dlatego, że po prostu miałam mało czasu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka i dokładnie miksujemy. Delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem. Żelatynę namaczamy. W tym celu zalewamy ją wodą i zostawiamy, aby napęczniała. Rozpuszczamy, odrobinę studzimy i dodajemy do śmietany. Obserwujemy, aby śmietana nie ścięła się za bardzo. Przełożenie: biszkopt - śmietana - delicje ułożone na śmietanie - galaretka