Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne ciasto,smakiem przypomina biszkopt.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2473
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 155
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2473
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 155
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Składniki
Masło rozpuścić ,lekko przestudzić.Żółtka oddzielić od białek.Dać do miski. Dodać cukry i zmiksować na puch. Białka ubić ma sztywno. Do utartych żółtek dać mąkę,pr,do pieczenia,sok i skórkę z cytryny ,rozpuszczone masło. Zmiksować.Na końcu dać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć ciasto,4 łyżki zostawić na wierzch. Do jabłek dać łyżkę cynamonu wymieszać i wyłożyć na ciasto. Do odłożonego ciasta dodać mąkę tyle by zrobiła się kruszonka,palcami kłaść kopczyki na jabłkach. Piec w 180st.do zrumienienia,Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Smacznego!