Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne ciasto,smakiem przypomina biszkopt.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1312
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5842
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18475
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1312
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5842
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18475
Składniki
Masło rozpuścić ,lekko przestudzić.Żółtka oddzielić od białek.Dać do miski. Dodać cukry i zmiksować na puch. Białka ubić ma sztywno. Do utartych żółtek dać mąkę,pr,do pieczenia,sok i skórkę z cytryny ,rozpuszczone masło. Zmiksować.Na końcu dać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć ciasto,4 łyżki zostawić na wierzch. Do jabłek dać łyżkę cynamonu wymieszać i wyłożyć na ciasto. Do odłożonego ciasta dodać mąkę tyle by zrobiła się kruszonka,palcami kłaść kopczyki na jabłkach. Piec w 180st.do zrumienienia,Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Smacznego!