Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z jabłkami i kruszonką zapraszam po przepis
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Jabłka obieram kroje w kostkę dodaje cynamon ,cukier wanilinowy i 2 łyżki cukru mieszam i odstawiam .Do miski daje jajka wsypuje cukier następnie dodaje olej rozbijam trzepaczką wlewam śmietanę dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia partiami mieszam by nie było grudek.
Gotowe ciasto wlewam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia równam układam wcześniej przygotowane jabłka na ciasto.
Kruszonka; Z mąki cukru margaryny zagniatam kruszonkę ma być sypki piasek, gotową kruszonka posypuje jabłka . Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 minut na środkowej półce bez termo obiegu .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego