Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z jabłkami i kruszonką zapraszam po przepis
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Jabłka obieram kroje w kostkę dodaje cynamon ,cukier wanilinowy i 2 łyżki cukru mieszam i odstawiam .Do miski daje jajka wsypuje cukier następnie dodaje olej rozbijam trzepaczką wlewam śmietanę dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia partiami mieszam by nie było grudek.
Gotowe ciasto wlewam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia równam układam wcześniej przygotowane jabłka na ciasto.
Kruszonka; Z mąki cukru margaryny zagniatam kruszonkę ma być sypki piasek, gotową kruszonka posypuje jabłka . Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 minut na środkowej półce bez termo obiegu .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego