Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na każdą okazje a co najważniejsze szygko się je robi:)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2062
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3282
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2263
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2062
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3282
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2263
Składniki
Pieczemy biszkopt.
Masa orzechowa: Orzechy tłuczemy na mniejsze kawałki, następnie prażymy na patelni ok 5min. W garnku rostapiamy masło, margarynę, dodajemy wodę , cukier i orzechy. Smażymy ok 15min mieszając.
Ostygnięty biszkopt smarujemy powidłami, nastepnie smarujemy masą orzechowa i pozostawiamy do zastygnięcia. Smacznego!