Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam ciasto z winogronami ciemnymi przypominające borówkę amerykańską. Takie winogrono zebrałam na mojej działce, tak mocno obrodziło, że postanowiłam upiec ciasto. Powiem że ciasto wyszło bardzo smaczne, pulchne miękkie i szybko znikło.
blaszka, mikser,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą na przemian z żółtkami. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach 28/37 cm. Rozłożyć oczyszczone winogrona i piec w temperaturze 200 stopni 50 minut (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut.