Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne, przypominające ciasto Shreka.Ciasto na biszkopcie z kremem budyniowym i pianką,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem . Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min.170*
krem-Budynie rozmieszać z wodą.Na napoju z cukrem,ugotować budynie.Odstawić i do gorącego ,wmieszać galaretkę do rozpuszczenia.Masę lekko ostudzić,często mieszając. Wylać na biszkopt.
pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Przestudzić do lekkiego tężenia.Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Dolewać po trochu tężejącej galaretki. Z tym że trochę zostawić na dekoracje.
Resztę galaretki przelać do plastykowej butelki z dziobkiem .Zrobić esy-floresy na cieście i schłodzić.