Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pod choinkę. Polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113093
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 482
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 826
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 615
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113093
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 482
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 826
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 615
Składniki
Orzechy laskowe bardzo drobno posiekać, na drobinki. Kandyzowaną skórkę pomarańczową bardzo drobno pokroić.
W miseczce wymieszać wszystkie składniki i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać jeszcze łyżeczkę masła, żeby utoczyć kulę. Z kuli zrobić wałeczek. Waleczek pokroić na ok centymetrowe kawałki. Z każdej porcji zrobić kulkę i spłaszczyć. Ciasteczka muszą być cienkie.
Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 10 min.
Po wyjęcie z piekarnika ciasteczka będą miękkie i dlatego trzeba zostawić je na papierze do całkowitego wystudzenia. Ciasteczka stwardnieją.
Smacznego.
*
Wyszło mi 30 ciasteczek.