Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pod choinkę. Polecam.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Orzechy laskowe bardzo drobno posiekać, na drobinki. Kandyzowaną skórkę pomarańczową bardzo drobno pokroić.
W miseczce wymieszać wszystkie składniki i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać jeszcze łyżeczkę masła, żeby utoczyć kulę. Z kuli zrobić wałeczek. Waleczek pokroić na ok centymetrowe kawałki. Z każdej porcji zrobić kulkę i spłaszczyć. Ciasteczka muszą być cienkie.
Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 10 min.
Po wyjęcie z piekarnika ciasteczka będą miękkie i dlatego trzeba zostawić je na papierze do całkowitego wystudzenia. Ciasteczka stwardnieją.
Smacznego.
*
Wyszło mi 30 ciasteczek.