Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki placek na stół świąteczny.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Wykonanie: Mleko, margarynę i cukier zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać resztę składników, zmiksować i na końcu dodać powidła i starannie wymieszać. Ciasto wylać do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni przez 50 minut. Wykonanie polewy: Składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ostudzone ciasto.