Do góry

Desery Przepis na:

Cytrynowe ''brownie''

Cytrynowe ''brownie''

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 582

Dodano:

Odsłon: 1180

Przepis mojej mamy na bardzo wilgotne i zbite ciasto ;)

Składniki

  • 160g masła
  • 170g mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • skórka z 2 cytryn
  • sok z połowy cytryny
  • lukier:
  • szklanka cukru pudru
  • 3 łyżki soku z cytryny
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. !! składniki powinny być w temperaturze pokojowej !!
    Mąkę przesiewamy. W osobnej misce masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy jajka, jedno po drugim. Następnie dodajemy sok oraz skórkę z cytryn. Na sam koniec wsypujemy mąkę i mieszamy łyżką. Formę około 28x18 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy na nią ciasto i pieczemy około 25 minut, w piekarniku nagrzanym do 150ºC. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystudzenia.

  2. Do miseczki wsypujemy cukier puder, dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Jeśli lukier będzie za rzadki, można dodać cukru pudru. Jeśli będzie za gęsty, dolewamy odrobinę soku z cytryny lub wody. Ciasto lukrujemy.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 grudnia 2017 Poproszę te dwa kawałki z dołu ;)
Super ciacho i gratulacje dla mamy :D
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń