Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej mamy na bardzo wilgotne i zbite ciasto ;)
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 2776
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 516
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10469
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1305
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 2776
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 516
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10469
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1305
Składniki
!! składniki powinny być w temperaturze pokojowej !! Mąkę przesiewamy. W osobnej misce masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy jajka, jedno po drugim. Następnie dodajemy sok oraz skórkę z cytryn. Na sam koniec wsypujemy mąkę i mieszamy łyżką. Formę około 28x18 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy na nią ciasto i pieczemy około 25 minut, w piekarniku nagrzanym do 150ºC. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystudzenia.
Do miseczki wsypujemy cukier puder, dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Jeśli lukier będzie za rzadki, można dodać cukru pudru. Jeśli będzie za gęsty, dolewamy odrobinę soku z cytryny lub wody. Ciasto lukrujemy. Smacznego! :)