Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CZEŚĆ:) Święta Wielkanocne już za chwilę więc czas na babkę a w tym przypadku czekoladową z nutą pomarańczy. Jest bardzo prosta i mocno czekoladowa. Koniecznie zróbcie na Święta:) ZAPRASZAM.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13643
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13643
Składniki
Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę razem z olejkiem. Następnie dodaje wszystkie suche składniki i mieszam szpatułka. Dolewam gorące masło i mieszam dokładnie. Na końcu dodaje pokrojoną drobno czekoladę i skórkę z pomarańczy. Przelewamy do formy na babkę z kominem o średnicy 22cm. Blachę smaruje masłem i wysypuje bułka tarta. Piekę ok 45 minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę polewam przygotowana polewą. ( Śmietankę podgrzewam z czekoladą w kąpieli wodnej). Dekoruje jajeczkami z czekolady. Smacznego