Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CZEŚĆ:) Święta Wielkanocne już za chwilę więc czas na babkę a w tym przypadku czekoladową z nutą pomarańczy. Jest bardzo prosta i mocno czekoladowa. Koniecznie zróbcie na Święta:) ZAPRASZAM.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 584
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 256
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 393
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 584
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 256
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 393
Składniki
Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę razem z olejkiem. Następnie dodaje wszystkie suche składniki i mieszam szpatułka. Dolewam gorące masło i mieszam dokładnie. Na końcu dodaje pokrojoną drobno czekoladę i skórkę z pomarańczy. Przelewamy do formy na babkę z kominem o średnicy 22cm. Blachę smaruje masłem i wysypuje bułka tarta. Piekę ok 45 minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę polewam przygotowana polewą. ( Śmietankę podgrzewam z czekoladą w kąpieli wodnej). Dekoruje jajeczkami z czekolady. Smacznego