Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowy, słodki, z lekką orzeźwiającą nutką malinową:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Masło rozcieramy z cukrem, potem stopniowo dodajemy po jednym jajku, a następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gdy będziemy dodawać mąkę, ciasto będzie coraz gęstsze, dlatego też podlewamy stopniowo mlekiem aż uzyskamy gładką masę. Tak ukręcone ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy. Można w okrągłej tortownicy. Ja mam na takie placuszki taką fikuśną, małą kwadratową blaszkę.
Upieczone i ostudzone dzielimy na dwa placki. Dolny placek smarujemy kremem czekoladowym i rozkładamy pojedyncze malinki. Drogi placek też smarujemy kremem czekoladowym i składamy. Wierzch placka znowu smarujemy masłem czekoladowym, kładziemy serek wymieszany z resztą malin i na wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi.