Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowy, słodki, z lekką orzeźwiającą nutką malinową:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19171
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1624
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232046
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19171
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1624
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232046
Składniki
Masło rozcieramy z cukrem, potem stopniowo dodajemy po jednym jajku, a następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gdy będziemy dodawać mąkę, ciasto będzie coraz gęstsze, dlatego też podlewamy stopniowo mlekiem aż uzyskamy gładką masę. Tak ukręcone ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy. Można w okrągłej tortownicy. Ja mam na takie placuszki taką fikuśną, małą kwadratową blaszkę.
Upieczone i ostudzone dzielimy na dwa placki. Dolny placek smarujemy kremem czekoladowym i rozkładamy pojedyncze malinki. Drogi placek też smarujemy kremem czekoladowym i składamy. Wierzch placka znowu smarujemy masłem czekoladowym, kładziemy serek wymieszany z resztą malin i na wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi.