Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora na Czekoladowy Kaprys!
Foremki lub blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy kakao. Piekarnik nagrzewamy do 218 C.
Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki. W miseczce umieszczamy masło, a na wierzch kładziemy kawałki czekolady. Następnie podgrzewamy w mikrofali w odstępach 10 sekundowych, mieszając zawartość miseczki, aż do całkowitego roztopienia się czekolady. Odstawiamy.
W osobnej miseczce mieszamy sól, mąkę i cukier puder. W kolejnej osobnej miseczce mieszamy jajka i żółtka. Odstawiamy.
Do miseczki z roztopioną czekoladą dodajemy mąkę z solą i cukrem. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką i dodajemy po chwili jajka. Wszystko mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Porcję ciasta nakładamy ostrożnie do blachy lub do foremek. Pieczemy ok. 14-16 minut, lub do chwili aż wierzch ciasta będzie rumiany i upieczony. Czekoladowy Kaprys podajemy jeszcze lekko ciepły z lodami, owocami lub bitą śmietaną.
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 3965
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 177
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 696
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 3965
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 177
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 696
Składniki
Foremki lub blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy kakao. Piekarnik nagrzewamy do 218 C.
Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki. W miseczce umieszczamy masło, a na wierzch kładziemy kawałki czekolady. Następnie podgrzewamy w mikrofali w odstępach 10 sekundowych, mieszając zawartość miseczki, aż do całkowitego roztopienia się czekolady. Odstawiamy.
W osobnej miseczce mieszamy sól, mąkę i cukier puder. W kolejnej osobnej miseczce mieszamy jajka i żółtka. Odstawiamy. Do miseczki z roztopioną czekoladą dodajemy mąkę z solą i cukrem. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką i dodajemy po chwili jajka. Wszystko mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Porcję ciasta nakładamy ostrożnie do blachy lub do foremek. Pieczemy ok. 14-16 minut, lub do chwili aż wierzch ciasta będzie rumiany i upieczony. Czekoladowy Kaprys podajemy jeszcze lekko ciepły z lodami, owocami lub bitą śmietaną.
Przepisy Desery
Desery
Zwykłe super ciasto z owocami
Desery
Muffiny z rabarbarem
Desery
Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Desery
Andruty czekoladowo - kokosowe
Zwykłe super ciasto z owocami
Kto lubi zwykłe proste ciasta w wykonaniu ?
Odsłon: 736
Muffiny z rabarbarem
Wiosna to sezon na rabarbar, który niełatwo jest kupić o innej porze roku. Dl...
Odsłon: 1747