Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują lepiej jak faworki.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3927
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19902
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3024
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4226
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3927
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19902
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3024
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4226
Składniki
Wykonanie: Żółtka roztrzepać z mąką dolewając mleka tyle aby ciasto miało konsystencję śmietany. Wsypać cukier waniliowy, sodę, sól, dodać wódkę i ubite na sztywno białka. Olej rozgrzać w małym rondelku, wlewać ciasto przez lejek tworząc „ ESKI FLORESKI”. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem i podawać.