Do góry

Desery Przepis na:

Czwartkowe eski floreski

Czwartkowe eski floreski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2465 Ocena: 16730

Dodano:

Odsłon: 197

Smakują lepiej jak faworki.

Składniki

  • Jajka 3 szt.
  • Mąka pszenna 8 dag
  • Mleko ¾ szklanki
  • Cukier waniliowy 1 szt.
  • Szczypta soli
  • Wódka 1 łyżka
  • Cukier puder do posypki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czwartkowe eski floreski

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żółtka roztrzepać z mąką dolewając mleka tyle aby ciasto miało konsystencję śmietany. Wsypać cukier waniliowy, sodę, sól, dodać wódkę i ubite na sztywno białka. Olej rozgrzać w małym rondelku, wlewać ciasto przez lejek tworząc „ ESKI FLORESKI”. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń