Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser jabłkowy ekspresowy w wykonaniu , przede wszystkim bardzo smaczny , Jabłka z cynamonem czekoladą ,bita śmietana i prażony słonecznik ,niebo dla podniebienia . Przepis zaczerpnięty z gazety TV 14 z moimi małymi zmianami . Polecam
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1379
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1379
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Przygotowanie: Jabłka obrać i pokroić , w mniejsze kawałki ,wsypać do garnka , dodać wyciśnięty sok z cytryny ,cukier ,cynamon i 1/2 szklanki wody ,gotować przez chwilę, Następnie dodać rozmieszany budyń w 100ml wody , i gotować przez dwie minuty . Do pucharków w pierwszej kolejności , wlać mus jabłkowo-budyniowy (wystudzić), następnie wlać rozpuszczoną czekoladę (wystudzić), A na sam koniec ubitą kremówkę, i posypać prażonym słonecznikiem . Zarna łuskanego słonecznika, prażymy na suchej patelni kilka minut, na małym ogniu Z podanych składników wychodzi 6 pucharków Smacznego !!!