Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj deser który lubię najbardziej z ciasta francuskiego . Są to właśnie jabłka w cieście francuskim przygotowane w formie kwiatków. Polecam
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 276
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 1588
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 105
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 157
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 276
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 1588
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 105
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 157
Składniki
Przygotować jabłka; Umyte , osuszone ręcznikiem papierowym jabłka pokroić w krążki o szerokości około 1,5 cm, w środku wyciąć kieliszkiem lub nożem otwór tak by wyciąć gniazda nasienne. Płat ciasta francuskiego rozwinąć , pociąć w paski o szerokości 1 cm. Każdy krążek jabłka owijać dookoła pociętymi paskami zostawiając małe odstępy co widać na zdjęciu. Owinięte jabłka posmarować rozbełtanym jajkiem lub mlekiem , ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni , włożyć przygotowane jabłka i piec około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu w dziurki włożyć po 1 łyżeczce dowolnego dżemu i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowane jabłka owijane paskami ciasta.
Jabłka gotowe do pieczenia.
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.