deser z kaszą jaglaną
Składniki
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka masła ,szczypta soli
- 300 g. jogurtu naturalnego gęstego
- 5 łyżeczek cukru trzcinowego brązowego
- 5 łyżek wrzątku do rozpuszczenia cukru
Składniki
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka masła ,szczypta soli
- 300 g. jogurtu naturalnego gęstego
- 5 łyżeczek cukru trzcinowego brązowego
- 5 łyżek wrzątku do rozpuszczenia cukru

Etapy przygotowania
Kaszę płuczemy na sitku, wsypujemy do wody. Gotujemy ze solą i masłem. Kasza wchłonie całkowicie wodę, więc nie trzeba odcedzać. Ugotowaną kaszę studzimy i miksujemy blenderem ręcznym z 300 g. jogurtu, wlewamy rozpuszczony cukier. Mieszamy. Podałam z konfiturą z dyni. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15060

Pasuje na śniadanko.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1232

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1350
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 218
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15060

Pasuje na śniadanko.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1232

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1350
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 218



Składniki
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka masła ,szczypta soli
- 300 g. jogurtu naturalnego gęstego
- 5 łyżeczek cukru trzcinowego brązowego
- 5 łyżek wrzątku do rozpuszczenia cukru
Kaszę płuczemy na sitku, wsypujemy do wody. Gotujemy ze solą i masłem. Kasza wchłonie całkowicie wodę, więc nie trzeba odcedzać. Ugotowaną kaszę studzimy i miksujemy blenderem ręcznym z 300 g. jogurtu, wlewamy rozpuszczony cukier. Mieszamy. Podałam z konfiturą z dyni. Smacznego.