Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, pożywny deser z kaszy manny, dżemu i ciastek kakaowych, który jest pyszny na ciepło i na zimno.
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 124
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 489
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 231
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 124
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 489
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 231
Składniki
Jedną szklankę zimnego mleka przelałam do rondla i zagotowałam z cukrem zwykłym i waniliowym. W pozostałym mleku rozmieszałam kaszę manną i wlałam ją do gotującego się mleka z cukrem. Kaszę gotowałam na małym ogniu kilka minut, aż zgęstniała. Deser przygotowałam w szklance do napoju/whisky. Na jej dnie ułożyłam jedno ciasto. Na nie wyłożyłam łyżkę dżemu, potem 2 łyżki ugotowanej i przestudzonej kaszy. Na kaszy znów ułożyłam ciastko, dżem i tak do wyczerpania składników. Powinno wyjść po 3 warstwy każdego składnika. Wierzch deseru oprószyłam gorzkim kakao. Deser można podać na ciepło lub schłodzić w lodówce.