Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, pożywny deser z kaszy manny, dżemu i ciastek kakaowych, który jest pyszny na ciepło i na zimno.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Jedną szklankę zimnego mleka przelałam do rondla i zagotowałam z cukrem zwykłym i waniliowym. W pozostałym mleku rozmieszałam kaszę manną i wlałam ją do gotującego się mleka z cukrem. Kaszę gotowałam na małym ogniu kilka minut, aż zgęstniała. Deser przygotowałam w szklance do napoju/whisky. Na jej dnie ułożyłam jedno ciasto. Na nie wyłożyłam łyżkę dżemu, potem 2 łyżki ugotowanej i przestudzonej kaszy. Na kaszy znów ułożyłam ciastko, dżem i tak do wyczerpania składników. Powinno wyjść po 3 warstwy każdego składnika. Wierzch deseru oprószyłam gorzkim kakao. Deser można podać na ciepło lub schłodzić w lodówce.