Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, pożywny deser z kaszy manny, dżemu i ciastek kakaowych, który jest pyszny na ciepło i na zimno.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Składniki
Jedną szklankę zimnego mleka przelałam do rondla i zagotowałam z cukrem zwykłym i waniliowym. W pozostałym mleku rozmieszałam kaszę manną i wlałam ją do gotującego się mleka z cukrem. Kaszę gotowałam na małym ogniu kilka minut, aż zgęstniała. Deser przygotowałam w szklance do napoju/whisky. Na jej dnie ułożyłam jedno ciasto. Na nie wyłożyłam łyżkę dżemu, potem 2 łyżki ugotowanej i przestudzonej kaszy. Na kaszy znów ułożyłam ciastko, dżem i tak do wyczerpania składników. Powinno wyjść po 3 warstwy każdego składnika. Wierzch deseru oprószyłam gorzkim kakao. Deser można podać na ciepło lub schłodzić w lodówce.