Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 212
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 352
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 212
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 352
Składniki
Suchą tapiokę wsypać na gotująca się wodę, zamieszać i zmniejszyć grzanie. Gdy kuleczki zaczną robić się przeźroczyste należy wsypać cukier. Gotować, aż kuleczki zrobią się przeźroczyste. Następnie dolać letniej wody, znowu zamieszać i odcedzić na sitku. Woda podczas gotowania robi się podobna do kisielu. I własnie dlatego należy płukać, aby zapobiec sklejeniu. Do Tapioki wlać mleczko kokosowe. Wyłożyć do pucharków, udekorować malinami. Ze składników, które podałam, wyjdą dwa takie desery.