Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4435
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12043
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4435
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12043
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Suchą tapiokę wsypać na gotująca się wodę, zamieszać i zmniejszyć grzanie. Gdy kuleczki zaczną robić się przeźroczyste należy wsypać cukier. Gotować, aż kuleczki zrobią się przeźroczyste. Następnie dolać letniej wody, znowu zamieszać i odcedzić na sitku. Woda podczas gotowania robi się podobna do kisielu. I własnie dlatego należy płukać, aby zapobiec sklejeniu. Do Tapioki wlać mleczko kokosowe. Wyłożyć do pucharków, udekorować malinami. Ze składników, które podałam, wyjdą dwa takie desery.