Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10663
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4790
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9088
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10663
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4790
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9088
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1341
Składniki
Suchą tapiokę wsypać na gotująca się wodę, zamieszać i zmniejszyć grzanie. Gdy kuleczki zaczną robić się przeźroczyste należy wsypać cukier. Gotować, aż kuleczki zrobią się przeźroczyste. Następnie dolać letniej wody, znowu zamieszać i odcedzić na sitku. Woda podczas gotowania robi się podobna do kisielu. I własnie dlatego należy płukać, aby zapobiec sklejeniu. Do Tapioki wlać mleczko kokosowe. Wyłożyć do pucharków, udekorować malinami. Ze składników, które podałam, wyjdą dwa takie desery.