Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam pyszny deserek w miseczkach czekoladowych. Deserek na pewno zaskoczy domowników dlatego że jest bardzo smaczny.
mikser, szklankę do rozpuszczenia żelatyny,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Miseczki czekoladowe; Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie foremki leciutko wysmarować masłem, Foremki smarujemy pędzelkiem zamoczonym wcześniej w rozpuszczonej czekoladzie, wkładamy do lodówki do stwardnienia czekolady. Gdy czekolada stwardnieje ponownie robimy to samo i znowu wkładamy do lodówki. Po zastygnięciu delikatnie ściągamy miseczki czekoladowe z foremek. Masa z serka mascarpone; Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy serek mascarpone miksując nie za długo , tak aby nam się składniki połączyły. Truskawki obieramy ze szypułek ,myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kroimy na kawałki i miksujemy. Do truskawek dodajemy części masy serowej delikatnie miksując. Mus łączymy z rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną ( lecz nie gorącą). Mus wkładamy do lodówki do stężenia. Następnie do miseczek czekoladowych nakładamy masę serową , mus truskawkowy , dekorujemy masą serową i ozdabiamy kwiatuszkami cukrowymi , truskawkami oraz listkami mięty. Smacznego.