Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, przepis mojej koleżanki z Krakowa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117900
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8311
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3090
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2030
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117900
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8311
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3090
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2030
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Wykonanie: Z mleka, budyniu, mąki ziemniaczanej i cukru ugotować budyń, po czym odstawić do wystygnięcia. Masło ucieramy z żółtkiem i nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce wystygnięty budyń. Na koniec wsypujemy 15 dag wiórków kokosowych i dokładnie mieszamy. Na blachę o wymiarach 30x20 układamy warstwami ciastka i przygotowaną masę, tak aby było jak najwięcej warstw. Pozostałe wiórki kokosowe podsmażamy na patelni, aż się zarumienią. Mieszamy z kilkoma pokruszonymi ciastkami i posypujemy gotowe ciasto. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy ciastka zmiękną i będzie się lepiej kroić.