Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, zawsze się udaje.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12335
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13170
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12335
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13170
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5398
Składniki
Drożdże rozdrobnić w misce. Następnie należy zalać je zagrzanym mlekiem i dobrze rozpuścić w nim. Mleko nie może być zagotowane.
Zmiksować 6 jaj, szklankę cukru, szklankę oleju.
Połączyć drożdże i mleko ze zmieszanymi jajami cukrem i olejem. Całość zasypać 1 kg mąki, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Po upływie godziny całość wymieszać, najlepiej ręką, następnie posypać kruszonką[ margaryna+ 3 łyżki mąki+ cukier (możliwe że będzie konieczne dodanie poszczególnych składników, co okaże się w miarę wyrabiania kruszonki)]
Piec w temperaturze 170*, przez 40 min. Smacznego:)