Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita drożdżówka z naturalnym serem korycińskim i frużeliną z rabarbaru. Znika jeszcze ciepła polecam.
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier i dodajemy drożdże. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajka i zaczyn drożdżowy. Zagniatamy ciasto. Na koniec wlewamy olej i zagniatamy aż ciato będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
Frużelina:
Rabarbar obieramy, kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, wsypujemy cukier i podsmażamy na małym ogniu aż puszczą soki.
Budyń mieszamy z wodą i dodajemy do rabarbaru, zagotowujemy. Odstawiamy do wystudzenia.
Ser:
Ser koryciński rozdrabniamy, dodajemy cukier i rozgniatamy widecem.
Ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy na takie same prostokąty. Na dwa z nich wykładamy po równo frużelinę. Na trzecią wykładamy ser. Ciasta zwijamy w rulony i zlepiamy końce z wzdłuż. Rulony skręcamy w warkocz.Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Kruszonka:
Z mąki, masła i cukru robimy kruszonkę. Posypujemy ciasto
Pieczemy około 45-50 minut w 170 stopniach.
Smacznego ;)
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 67
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 272
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6164
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 67
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 272
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6164
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier i dodajemy drożdże. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajka i zaczyn drożdżowy. Zagniatamy ciasto. Na koniec wlewamy olej i zagniatamy aż ciato będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
Frużelina: Rabarbar obieramy, kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, wsypujemy cukier i podsmażamy na małym ogniu aż puszczą soki. Budyń mieszamy z wodą i dodajemy do rabarbaru, zagotowujemy. Odstawiamy do wystudzenia.
Ser: Ser koryciński rozdrabniamy, dodajemy cukier i rozgniatamy widecem.
Ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy na takie same prostokąty. Na dwa z nich wykładamy po równo frużelinę. Na trzecią wykładamy ser. Ciasta zwijamy w rulony i zlepiamy końce z wzdłuż. Rulony skręcamy w warkocz.Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Kruszonka: Z mąki, masła i cukru robimy kruszonkę. Posypujemy ciasto Pieczemy około 45-50 minut w 170 stopniach. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Desery
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Desery
Kulki bananowe w 10 minut ( 3 składniki )
Desery
Placek z czereśniami
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Mini deserki malinowo-czekoladowe idealnie nadają się na przyjęcia, zarówno ś...
Odsłon: 5
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia. Na biszk...
Odsłon: 44