Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste w wykonaniu dwuskładnikowe lody śmietankowe. Są one pyszne same w sobie, ale stanowią również świetną bazę dla innych smaków. Mam tylko jedną uwagę, nie przeraźcie się podczas przygotowań, masa lodowa przed zamrożeniem jest strasznie słodka (przynajmniej jak na mój gust ;)), jednak po zamrożeniu są po prostu idealne.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 175
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 944
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 675
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 175
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 944
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 675
Składniki
Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy tak jak pianę z białek – uważamy, żeby jej nie przebić. Dodajemy mleczko skondensowane i chwilę ucieramy tylko do momentu, aż wszystko ładnie się połączy.
Tak przygotowaną masę, przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożoną masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Jeśli nie mamy maszynki to masę przekładamy do pojemnika, który następnie wkładamy do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Co jakiś czas, zwłaszcza na początku dobrze jest je przemieszać. Smacznego ;)