Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo szukałam przepisu na idealny sernik. No i znalazłam! Tropikalny sernik z mlekiem kokosowym i musem z mango. I wiecie co? Zakochałam się! To jest mój numer jeden wśród serników
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1059
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 120
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1059
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 120
Składniki
Drobno zmiksować herbatniki z wiórkami kokosowymi i roztopionym masłem. Wyłożyć na spód tortownicy uprzednio obłożonej pergaminem. Ucisnąć dłonią lub łyżką i wstawić do lodówki, by masa stężała.
Mango obrać, usunąć pestkę. Zblendować wraz z 3 łyżkami cukru i sokiem z cytryny na gładką masę, a następnie puree przetrzeć przez sitko, aby usunąć włókna owocu. Odlać 3/4 szklanki puree z mango dodać jedno żółtko.
Ser wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i skrobią. Gdy masa będzie jednolita dodawać po jednym jajku. Miksować do połączenia składników, uważając by nie napowietrzyć masy serowej. Do sernika przełożyć gęsty krem (śmietankę) kokosowy, dodać puree z mango. Całość wymieszać i przełożyć na blaszkę. Na masę twarogową należy wylać puree z mango.
Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek. Sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie na kratce.