Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki - Chrusty prosty przepis
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
- W misce wymieszać mąkę, śmietanę, żółtka, sól ocet, proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto. - Blat posypujemy mąką. - Przed rozwałkowaniem dobrze wybić ciasto tłuczkiem przez ok 3-4 minuty będzie smaczniejsze :) - Cały kawałek rozwałkowujemy na cienkie ciasto ok 1-2 mm. - Ciasto pokroić najpierw na paski o szerokości ok. 3 cm a następnie na prostokąty lub romby. - Każdy kawałek naciąć na środku i przez nacięcie przeciągnąć jeden koniec ciasta . - Faworki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. - odsączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu. - posypać cukrem pudrem.