Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to w tłusty czwartek bywa faworki zjeść trzeba ! A co jeśli nasi bliscy dbają o linie ? Wtedy do akcji wkraczają faworki fit !! Bez tłuszczu, smażenia i cukru.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2580
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5309
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2580
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5309
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 217
Składniki
Na stolnice przesiewamy mąkę a następnie robimy dołek i wbijamy 6 żółtek.
Zagarnąć mąkę do środka i wymieszać. Dodać jogurt, spirytus i sól a następnie przez ok. 15 minut wyrabiać. Wyrobione ciasto uformować w kulkę, zawinąć w folię i dać mu odpocząć ok. 30 min.
Ciasto bardzo cienko rozwałkować na stolnicy a następnie na środku zrobić małe nacięcie nożem.
Przez każde nacięcie przełożyć pasek. A następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika, partiami. Temperatura 180 stopni na ok 12 min.
Jeśli faworki mają być mocno fit posypujemy je ksylitolem jeśli nie, cukrem pudrem.