Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest karnawał, muszą być faworki. Tym razem faworki na piwie. Najlepsze jakie jadłam. Są tak kruche i delikatne, że dosłownie rozpływają się w ustach. Musicie koniecznie spróbować.
Składniki na ciasto przełożyć do miski. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto.
Można to zrobić mikserem z hakami, lub robotem.
Ciasto z miski przełożyć na stolnicę podsypaną mąka. Jeszcze raz zagnieść,
Złożyć dwa, trzy razy w kopertę, a następnie przez kilka minut uderzać wałkiem.
Składać i uderzać. Możecie się spokojnie wyżyć:)
Ciasto należy dobrze wybić, żeby wtłoczyć powietrze.
W kolejnym kroku, podzielić ciasto na 3 części.
Każdą część bardzo cienko rozwałkować.
Pociąć nożem, lub radełkiem na cienkie paski, a następnie na prostokąty.
W środku każdego kawałka zrobić podłużne nacięcie i przewinąć przez nie jedną
końcówkę prostokąta.
Gotowe faworki odłożyć na ściereczkę i przykryć drugą ściereczką, żeby nie obeschły.
Faworki smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone faworki układać na ręczniku papierowym, żeby odsączyć z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
W smażeniu pięknie rosną, napuszają się, mimo że nie dodajemy do nich żadnych...
Odsłon: 3361
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1630
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17450
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 399
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7674
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1630
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17450
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 399
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7674
Składniki
Składniki na ciasto przełożyć do miski. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Można to zrobić mikserem z hakami, lub robotem. Ciasto z miski przełożyć na stolnicę podsypaną mąka. Jeszcze raz zagnieść, Złożyć dwa, trzy razy w kopertę, a następnie przez kilka minut uderzać wałkiem. Składać i uderzać. Możecie się spokojnie wyżyć:) Ciasto należy dobrze wybić, żeby wtłoczyć powietrze.
W kolejnym kroku, podzielić ciasto na 3 części. Każdą część bardzo cienko rozwałkować. Pociąć nożem, lub radełkiem na cienkie paski, a następnie na prostokąty. W środku każdego kawałka zrobić podłużne nacięcie i przewinąć przez nie jedną końcówkę prostokąta. Gotowe faworki odłożyć na ściereczkę i przykryć drugą ściereczką, żeby nie obeschły.
Faworki smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone faworki układać na ręczniku papierowym, żeby odsączyć z tłuszczu. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 265
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 219