Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie ciasteczka z serem i borówkami amerykańskimi

Francuskie ciasteczka z serem i borówkami amerykańskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7923

Dodano:

Odsłon: 3444

Nadzienie do tych ciasteczek zależy od naszej wyobraźni. ))

Składniki

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • ok.15 dkg. półtłustego białego sera
  • małe op. cukru waaniliowego 8g + 1 łyżeczka cukru
  • pół yżeczki cynamonu
  • 1 żółtko
  • borówki amerykańskie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Francuskie ciasteczka z serem i borówkami amerykańskimi

Przygotowanie

  1. Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtko, cukier, cukier waniliowy i cynamon i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto francuskie rozwinąć, wygładzić i podzielić na 6 prostokątów. Każdy prostokąt od połowy podzielić na 3 paski. Na każdy prostokąt położyć masę serową i po kilka borówek.

  2. Paskami starannie pozawijać nadzienie, tworząc mini roladki.Rozbełtanym jajkiem lub pozostałym białkiem posmarować każdy pasek.

  3. Piekarnik nagrzać do 220st.C /można to zrobić wcześniej/ i przygotowane ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wstawić na 20 minut . Upieczone wyjąć, poczekać, aż troszkę przestygną i można zajadać.Pyszne i chrupiące. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 09 września 2013 Ojej,co za cudo,zabieram:)śliczny talerzyk wypatrzyłam pod nimi:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 września 2013 Uwielbiam borówki a do tego jeszcze ciasto francuskie, to musi być pyszne Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 września 2013 Goramarcina, ciasto kupuję w Biedronce /produkt wyprodukowany dla Biedronki/ i jestem z niego zawsze zadowolona.
Dzięki za komentarze i pozdrawia :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 06 września 2013 Pyszności, no to mnie skusiłaś :))
Irmo a jakiej firmy ciasto francuskie masz już sprawdzone, ja kupiłam kiedyś Frosty i było do bani :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń