Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie do tych ciasteczek zależy od naszej wyobraźni. ))
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtko, cukier, cukier waniliowy i cynamon i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto francuskie rozwinąć, wygładzić i podzielić na 6 prostokątów. Każdy prostokąt od połowy podzielić na 3 paski. Na każdy prostokąt położyć masę serową i po kilka borówek.
Paskami starannie pozawijać nadzienie, tworząc mini roladki.Rozbełtanym jajkiem lub pozostałym białkiem posmarować każdy pasek.
Piekarnik nagrzać do 220st.C /można to zrobić wcześniej/ i przygotowane ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wstawić na 20 minut . Upieczone wyjąć, poczekać, aż troszkę przestygną i można zajadać.Pyszne i chrupiące. SMACZNEGO!