Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie do tych ciasteczek zależy od naszej wyobraźni. ))
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8456
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6852
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4681
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327271
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8456
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6852
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4681
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327271
Składniki
Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtko, cukier, cukier waniliowy i cynamon i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto francuskie rozwinąć, wygładzić i podzielić na 6 prostokątów. Każdy prostokąt od połowy podzielić na 3 paski. Na każdy prostokąt położyć masę serową i po kilka borówek.
Paskami starannie pozawijać nadzienie, tworząc mini roladki.Rozbełtanym jajkiem lub pozostałym białkiem posmarować każdy pasek.
Piekarnik nagrzać do 220st.C /można to zrobić wcześniej/ i przygotowane ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wstawić na 20 minut . Upieczone wyjąć, poczekać, aż troszkę przestygną i można zajadać.Pyszne i chrupiące. SMACZNEGO!