Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz gofry, które są naprawdę chrupiące a nie miękkie i gumowate? Mam dla Ciebie przepis idealny. Te domowe gofry są lekkie, złociste, pachnące wanilią i cudownie chrupiące. Świetnie smakują z owocami sezonowymi, dżemem lub klasycznie – z cukrem pudrem. Dzięki prostym składnikom i sprawdzonemu sposobowi przygotowania zawsze wychodzą perfekcyjne.
miska,trzepaczka,chochla,gofrownica,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1385
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25760
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1385
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25760
Składniki
Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki . Mieszamy trzepaczką lub mikserem do uzyskania gładkiej masy bez grudek.
Rozgrzewamy gofrownicę na wysoką moc, najlepiej minimum 1000 W aby gofry były naprawdę chrupiące. Smarujemy płyty odrobiną oleju, jeśli gofrownica tego wymaga.
Wlewamy porcję ciasta do gofrownicy i pieczemy przez 4–6 minut, aż gofry będą złociste i chrupiące. Nie otwieramy w trakcie pieczenia. Wyciągamy gofry i kładziemy na kratkę żeby ostygły. Ostudzone podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego