Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupkie, delikatne, z dodatkiem truskawek oraz bitej śmietany, wyśmienity deser.
gofrownica , garnek robot , trzepaczka
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Jajka wybić ubić na puszysto z cukrem , ubijając dodawać po porcji serek, mleko, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia aż do wyczerpania składników. Ciasto winno mieć konsystencję gęstej śmietany, jeżeli jest zbyt gęste dolać trochę mleka i wymieszać. Pozostawić ciasto aby odpoczęło. Truskawki umyć , usunąć szypułki, pokroić w plasterki, można trochę posłodzić.
Gofrownicę rozgrzać wlewać porcje, smażyć 5 - 7 minut w zależności od mocy gofrownicy , aby były dobrze rumiane z obu stron.
Na usmażone gofry nakładać po porcji truskawek.
Dodać bitą śmietanę przygotowaną samemu lub skorzystać z kupionej w sklepie.
Polać sosem czekoladowym.