Do góry

Desery Przepis na:

Gronola jabłkowo- bananowa

Gronola jabłkowo- bananowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17525

Dodano:

Odsłon: 170

Superowy deser.

Składniki

  • Dwie szklanki płatków owsianych górskich
  • 3 łyżki słonecznika
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Banan
  • 2 jabłka
  • Pół tabliczki czekolady gorzkiej
  • 4 łyżki żurawiny suszonej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gronola jabłkowo- bananowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie
    Sypkie produkty wymieszać. Zastawić piekarnik na -160 stopni. Banany z jabłkami zblendowac i dodać do wymieszanych płatków że słonecznikiem, wiórkami i cynamonem. Ułożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 40 minut co jakiś czas mieszając żeby gronola podpiekła się równomiernie
    Wystudzoną gronole przełożyć do słoika, dodać żurawinę i pokrojoną drobno czekoladę. Wymieszać i trzymać w zamknięciu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 04 maja Własnoręcznie zrobiona najlepsza:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń