Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe, szybkie w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne. Serdecznie polecam nie tylko na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 180 st. C. Masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać olej i ciągle ucierać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy w kilku partiach nadal ucierając. Połowę ciasta wylać do foremki. Wyłożyć na nie pokrojone i obrane z skórki jabłka. Oprószyć cynamonem. Na to resztę ciasta.
Piec 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.