Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto, pychotka :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10123
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1871
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3977
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10123
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1871
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3977
Składniki
Przygotuj blachę 25/25 Przygotowanie ciasta; Masło zmiksować z cukrami na puch. Stopniowo dodawać po jednym jajku. Pod koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksować tylko do połączenia składników. Przygotowanie masy jabłkowej; Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier i budyń (proszek). Wymieszać. Przygotowanie kruszonki; Mąkę, cukier i masło zagniatamy ręcznie. Pod koniec dosypujemy kokos. Powstanie sypka kruszonka.
Kolejność układania ciasta na blaszce; Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną od spodu papierem do pieczenia. Następnie masę z jabłkami, a na wierzch kruszonkę. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. grzanie opcja ''dół'' Smacznego.