Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto, pychotka :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 131
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4163
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 174
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 131
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4163
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 174
Składniki
Przygotuj blachę 25/25 Przygotowanie ciasta; Masło zmiksować z cukrami na puch. Stopniowo dodawać po jednym jajku. Pod koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksować tylko do połączenia składników. Przygotowanie masy jabłkowej; Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier i budyń (proszek). Wymieszać. Przygotowanie kruszonki; Mąkę, cukier i masło zagniatamy ręcznie. Pod koniec dosypujemy kokos. Powstanie sypka kruszonka.
Kolejność układania ciasta na blaszce; Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną od spodu papierem do pieczenia. Następnie masę z jabłkami, a na wierzch kruszonkę. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. grzanie opcja ''dół'' Smacznego.