Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1010
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1010
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Składniki
Plasterki jabłka posypać 4 łyżkami cukru i pokropić alkoholem,odstawić.
Mąkę ,sól i proszek do pieczenia przesiać do miski,dodać łyżkę cukru.
Jajka roztrzepać z mlekiem i stopionym masłem,ubijając jajka powoli wsypywać mąkę,ubić na gładką masę.
Masło rozgrzać na patelni,wlać 1 łyżkę ciasta,natychmiast położyć na nim plasterek jabłka i polać go ciastem po wierzchu,z nstępnymi robić tak samo.
Smażyć z obydwu stron,aż będą rumiane.
Podawać posypane cukrem pudrem.