Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 442
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 125
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 442
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 125
Składniki
Plasterki jabłka posypać 4 łyżkami cukru i pokropić alkoholem,odstawić.
Mąkę ,sól i proszek do pieczenia przesiać do miski,dodać łyżkę cukru.
Jajka roztrzepać z mlekiem i stopionym masłem,ubijając jajka powoli wsypywać mąkę,ubić na gładką masę.
Masło rozgrzać na patelni,wlać 1 łyżkę ciasta,natychmiast położyć na nim plasterek jabłka i polać go ciastem po wierzchu,z nstępnymi robić tak samo.
Smażyć z obydwu stron,aż będą rumiane.
Podawać posypane cukrem pudrem.