Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1590
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1590
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Składniki
Plasterki jabłka posypać 4 łyżkami cukru i pokropić alkoholem,odstawić.
Mąkę ,sól i proszek do pieczenia przesiać do miski,dodać łyżkę cukru.
Jajka roztrzepać z mlekiem i stopionym masłem,ubijając jajka powoli wsypywać mąkę,ubić na gładką masę.
Masło rozgrzać na patelni,wlać 1 łyżkę ciasta,natychmiast położyć na nim plasterek jabłka i polać go ciastem po wierzchu,z nstępnymi robić tak samo.
Smażyć z obydwu stron,aż będą rumiane.
Podawać posypane cukrem pudrem.