Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niebiańskie połączenie zwykłego jabłka ze zwykłą borówką. Pieczemy to "niebo" w foremce okrągłej śr. 30 cm
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2082
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4075
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2082
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4075
Składniki
Składniki ciasta kruchego połączyć, zagnieść i schłodzić w lodówce
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i przesmażyć około 10 min. z dodatkiem cukru, schłodzić i dołożyć borowki -wymieszać.
Formę wyłożyć ciastem kruchym i ponakłuwać. Na ciasto przełożyć masę , pic około 25 min. w temp.180 st.
W tym czasie robimy biszkopt- białka ubijamy na pianę stopniowo dodając cukier, gdy już jest sztywna dalej ubijając dodajemy zółtka. Do tej masy dodajemy przesianą mąkę (oba rodzaje) i skórkę cytr.oraz proszek do pieczenia
Tę masę biszkoptową nakładamy na podpieczone ciasto i pieczemy kolejne 40 min. w tej samej temp.
Smacznego