Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niebiańskie połączenie zwykłego jabłka ze zwykłą borówką. Pieczemy to "niebo" w foremce okrągłej śr. 30 cm
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119471
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9011
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3233
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119471
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9011
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3233
Składniki
Składniki ciasta kruchego połączyć, zagnieść i schłodzić w lodówce
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i przesmażyć około 10 min. z dodatkiem cukru, schłodzić i dołożyć borowki -wymieszać.
Formę wyłożyć ciastem kruchym i ponakłuwać. Na ciasto przełożyć masę , pic około 25 min. w temp.180 st.
W tym czasie robimy biszkopt- białka ubijamy na pianę stopniowo dodając cukier, gdy już jest sztywna dalej ubijając dodajemy zółtka. Do tej masy dodajemy przesianą mąkę (oba rodzaje) i skórkę cytr.oraz proszek do pieczenia
Tę masę biszkoptową nakładamy na podpieczone ciasto i pieczemy kolejne 40 min. w tej samej temp.
Smacznego