Do góry

Desery Przepis na:

Jak zrobić masę krówkową kajmak z mleczka skondensowanego słodzonego

Jak zrobić masę krówkową kajmak z mleczka skondensowanego słodzonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1564

Dodano:

Odsłon: 521

zapraszam na mój blog i YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!

Składniki

  • 1 puszka mleczka skondensowanego slodzonego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jak zrobić masę krówkową kajmak z mleczka skondensowanego słodzonego

Przygotowanie


  1. Puszke mleczka wkladamy do garnka i cala zalewamy woda.

    Mozemy zdjac wczesniej etykiete.

    Nastepnie doprowadzamy do wrzenia i na malym ogniu gotujemy przez ok.2,5 godz.

    Podczas gotowania puszka musi byc caly czas pokryta woda,jesli wody wyparuje to dolewamy.Po 2,5 godz.odstawiamy na bok do calkowitego ostygniecia.

    Nastepnie wyciagamy puszke i wody i gotowe.

    Kajmak jest gotowy do uzycia lub mozemy go przechowywac w suchym miejscu,data spozycia jest taka sama jak mleczka skondensowanego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń