Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13464
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 593
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 776
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13464
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 593
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 776
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Dużą blachę wyłożyć folią aluminiową. Dynię opłukać, wydrążyć pestki i całą ćwiartkę albo przekrojoną na pół włożyć do piekarnika ( nie obierać skórki z dyni). Dynię piec ok 60 minut. Po 40 minutach warto sprawdzić miękkość dyni i to czy skórka się nie przypala. Wyjąć dynię z piekarnika i zostawić do wystygnięcia. Gdy ostygnie odkroić skórkę i miąższ zmiksować blenderem na mus.
Składniki mokre połączyć z suchymi. Wszystko razem wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami do muffinków, nałożyć porcje ciasta do foremek ( ¾ foremki) i piec 20 minut w temp. 200 stopni.