Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny i orzeźwiający deser.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1039
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1039
Składniki
Zaczynamy od rozmieszania galaretki z wrzącą wodą. Po dokładnym rozmieszaniu odstawiamy do przestygnięcia. Następnie rozlewamy przy pomocy łyżeczki do foremek w kształcie wiśni. Odstawiamy do lodówki by stężały. Jogurt i śmietankę mocno chłodzimy. Ubijamy i przekładamy do pucharków. Wierzch polewamy płynnym miodem lub syropem klonowym. Dekorujemy małymi bezikami i wisienkami z galaretki. Deser jest wyjątkowo smaczny bo lekko kwaskowa masa jogurtowo-śmietankowa świetnie łączy się ze słodyczą miodu i galaretką.