Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny i orzeźwiający deser.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Zaczynamy od rozmieszania galaretki z wrzącą wodą. Po dokładnym rozmieszaniu odstawiamy do przestygnięcia. Następnie rozlewamy przy pomocy łyżeczki do foremek w kształcie wiśni. Odstawiamy do lodówki by stężały. Jogurt i śmietankę mocno chłodzimy. Ubijamy i przekładamy do pucharków. Wierzch polewamy płynnym miodem lub syropem klonowym. Dekorujemy małymi bezikami i wisienkami z galaretki. Deser jest wyjątkowo smaczny bo lekko kwaskowa masa jogurtowo-śmietankowa świetnie łączy się ze słodyczą miodu i galaretką.