Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne ciasto z chrupiącą kokosową warstwą. Polecam jest rewelacyjne :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Zacznijmy od zrobienia kokosu: Wszystkie składniki oprócz kokosa umieszczamy w garnku i rozpuszczamy, następnie wsypujemy kokos, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ciasto: Całe jaja ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Wlewamy olej, dodajemy jogurt i miksujemy. Mąkę, kakao, sól,proszek i sodę przesiewamy przez sitko. Dzieląc na 3 części dodajemy do ciasta, miksujemy tylko do połączenia składników. Na końcu mieszamy dla pewności łyżką. Piekarnik nagrzewamy na 170-180 st. C ustawienie góra dół. Formę u mnie tortownica o śr. 22 cm ale może być kwadratowa o zbliżonych wymiarach, wykładamy papierem. Wylewamy ciasto kakaowe a następnie nakładamy posypkę kokosową. Pieczemy ok. 45-50 minut do suchego patyczka. Po przestudzeniu możemy polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Najlepiej jak jajka i jogurt są w temp. pokojowej.