Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne ciasto z chrupiącą kokosową warstwą. Polecam jest rewelacyjne :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13764
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1581
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15328
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6258
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13764
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1581
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15328
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6258
Składniki
Zacznijmy od zrobienia kokosu: Wszystkie składniki oprócz kokosa umieszczamy w garnku i rozpuszczamy, następnie wsypujemy kokos, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ciasto: Całe jaja ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Wlewamy olej, dodajemy jogurt i miksujemy. Mąkę, kakao, sól,proszek i sodę przesiewamy przez sitko. Dzieląc na 3 części dodajemy do ciasta, miksujemy tylko do połączenia składników. Na końcu mieszamy dla pewności łyżką. Piekarnik nagrzewamy na 170-180 st. C ustawienie góra dół. Formę u mnie tortownica o śr. 22 cm ale może być kwadratowa o zbliżonych wymiarach, wykładamy papierem. Wylewamy ciasto kakaowe a następnie nakładamy posypkę kokosową. Pieczemy ok. 45-50 minut do suchego patyczka. Po przestudzeniu możemy polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Najlepiej jak jajka i jogurt są w temp. pokojowej.