Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto karpatkowe na biszkopcie przełożone masą budyniową. Ciasto bardzo pyszne.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiać tam mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać,ale łopatką. Wyłożyć do blaszki 30x40 z papierem do pieczenia. Piec ok 30 min.175*.
ciasto karpatkowe-Wodę zagotować z masłem. Wsypać mąkę,i mieszać energicznie aż w garnku zrobi się nalot. Odstawić,przestudzić i wbijać po 1 jajku i szybko miksować.Na koniec dodać proszek do pieczenia i też zmiksować. Rozsmarować na blaszce 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok.30 min. w 200*, potem zmniejszyć do 150* i dopiec z 10 min. na złoty kolor .
masa budyniowa-Rozmieszać budynie z żółtkami i ½ szklanki mleka.Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Zmiksować miękkie masło z cukrem pudrem.Potem dodawać po łyżce budyniu, ciągle miksując. Wyłożyć na biszkopt.
Przykryć ciastem karpatkowym i schłodzić w lodówce. Przed krojeniem, oprószyć cukrem pudrem.