Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka bez pieczenia z groszkiem ptysiowym. To kolejna wersja ekspresowego ciasta bez pieczenia.
1 forma 24cm ,1 garnek, 1 mikser z misą
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Składniki
Budyń ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia.. Miękkie masło ukręć na puszystą masę. Stopniowo dodawaj zimny budyń. Miksuj do czasu połączenia się składników. Na spod formy wysyp połowę groszku ptysiowego, wylej masę, następnie wyłóż warstwę groszku. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.