Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do niedzielnej kawki, pamiętaj żeby bakalie oprószyć mąką aby nie opadły na dno. Można polać czekoladą. Przepis z gazetki Rossmann
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3786
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1308
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3786
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1308
Składniki
rodzynki zalać wrzątkiem na 12 min, odsączyć. Owoce kandyzowane/ bakalie pokroić obtoczyć w 1 łyżce mąki
żółtka oddzielić od białek, masło utrzeć z cukrem i dodać żółtka. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno
wszystko wymieszać w 1 misce dodając bakalie, aromat i na koniec białko. Wymieszać, wylać na keksówkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach 1,5h. Smaczenego