Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do niedzielnej kawki, pamiętaj żeby bakalie oprószyć mąką aby nie opadły na dno. Można polać czekoladą. Przepis z gazetki Rossmann
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Składniki
rodzynki zalać wrzątkiem na 12 min, odsączyć. Owoce kandyzowane/ bakalie pokroić obtoczyć w 1 łyżce mąki
żółtka oddzielić od białek, masło utrzeć z cukrem i dodać żółtka. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno
wszystko wymieszać w 1 misce dodając bakalie, aromat i na koniec białko. Wymieszać, wylać na keksówkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach 1,5h. Smaczenego