Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do niedzielnej kawki, pamiętaj żeby bakalie oprószyć mąką aby nie opadły na dno. Można polać czekoladą. Przepis z gazetki Rossmann
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 679
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 45
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 84
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 679
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 45
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 84
Składniki
rodzynki zalać wrzątkiem na 12 min, odsączyć. Owoce kandyzowane/ bakalie pokroić obtoczyć w 1 łyżce mąki
żółtka oddzielić od białek, masło utrzeć z cukrem i dodać żółtka. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno
wszystko wymieszać w 1 misce dodając bakalie, aromat i na koniec białko. Wymieszać, wylać na keksówkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach 1,5h. Smaczenego