Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypany cynamonem i polany jogurtem naturalnym. Pyszny i zdrowy deserek! :)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 99
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9450
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4945
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 654
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 99
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9450
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4945
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 654
Składniki
Śliwki osączyć na sitku. Kompot przelać do garnka. Śliwki w razie konieczności wydrylować.
Z połówki wyszorowanej cytryny obrać skórkę i wycisnąć sok. Tak przygotowaną cytrynę dodać do kompotu. Kompot wstawić na gaz i zagotować.
W tym czasie jabłka umyć, obrać i pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki.
Z garnka wyjąć skórkę cytryny, dodać jabłka. Dusić ok 5 minut.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać w zimnej wodzie. Dodać do garnka, rozprowadzić. Dodać śliwki. Całość dokładnie wymieszać i zagotować.
Powstały kisiel przelać do naczynek. Z podanych proporcji wyjdzie ok 6 porcji. Gdy kisiel lekko przestygnie, wsadzić go do lodówki najlepiej na całą noc, choć będzie dobry do zjedzenia już po ok 2 godzinach. Kisiel podawać z jogurtem naturalnym oraz posypać mielonym cynamonem. Smacznego! :)