Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypany cynamonem i polany jogurtem naturalnym. Pyszny i zdrowy deserek! :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 80
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 80
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Składniki
Śliwki osączyć na sitku. Kompot przelać do garnka. Śliwki w razie konieczności wydrylować.
Z połówki wyszorowanej cytryny obrać skórkę i wycisnąć sok. Tak przygotowaną cytrynę dodać do kompotu. Kompot wstawić na gaz i zagotować.
W tym czasie jabłka umyć, obrać i pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki.
Z garnka wyjąć skórkę cytryny, dodać jabłka. Dusić ok 5 minut.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać w zimnej wodzie. Dodać do garnka, rozprowadzić. Dodać śliwki. Całość dokładnie wymieszać i zagotować.
Powstały kisiel przelać do naczynek. Z podanych proporcji wyjdzie ok 6 porcji. Gdy kisiel lekko przestygnie, wsadzić go do lodówki najlepiej na całą noc, choć będzie dobry do zjedzenia już po ok 2 godzinach. Kisiel podawać z jogurtem naturalnym oraz posypać mielonym cynamonem. Smacznego! :)