Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypany cynamonem i polany jogurtem naturalnym. Pyszny i zdrowy deserek! :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 773
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2060
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 773
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2060
Składniki
Śliwki osączyć na sitku. Kompot przelać do garnka. Śliwki w razie konieczności wydrylować.
Z połówki wyszorowanej cytryny obrać skórkę i wycisnąć sok. Tak przygotowaną cytrynę dodać do kompotu. Kompot wstawić na gaz i zagotować.
W tym czasie jabłka umyć, obrać i pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki.
Z garnka wyjąć skórkę cytryny, dodać jabłka. Dusić ok 5 minut.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać w zimnej wodzie. Dodać do garnka, rozprowadzić. Dodać śliwki. Całość dokładnie wymieszać i zagotować.
Powstały kisiel przelać do naczynek. Z podanych proporcji wyjdzie ok 6 porcji. Gdy kisiel lekko przestygnie, wsadzić go do lodówki najlepiej na całą noc, choć będzie dobry do zjedzenia już po ok 2 godzinach. Kisiel podawać z jogurtem naturalnym oraz posypać mielonym cynamonem. Smacznego! :)