Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis przygotowany według przepisu Kolekcja Dobrej Kuchni oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-kisiel-owocowy-z-jogurtem,2041990,kolekcja-dobrej-kuchni-wg-agaty-sz.html Kisiel jest przepyszny , o wyrazistym smaku, pełen owoców. Prosty i szybki w przygotowaniu. Polecam
garnek, sitko, nóż, pucharki lub miseczki, łyżka , szklanka,
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 280
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3114
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1062
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 280
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3114
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1062
Składniki
Śliwki osączyć na sitku. Kompot przelać do garnka. ( gdyby śliwki były z pestkami wydrylować ). Z połowy wyszorowanej cytryny obrać skórkę i wycisnąć sok. Tak przygotowaną cytrynę włożyć do kompotu. Wstawić na gaz i doprowadzić do zagotowania. W tym czasie obrać jabłka i pokroić w półplasterki. Z kompotu wyjąć skórkę z cytryny , włożyć jabłka i dusić - gotować około 5 minut. Mąkę ziemniaczana wymieszać w zimnej wodzie , wlać do garnka mieszając rozprowadzić w kompocie. Nastepnie dodać śliwki , wymieszać i zagotować. Powstały kisiel przelać do pucharków lub miseczek . Gdy kisiel przestygnie włożyć go do lodówki na kilka godzin ,a najlepiej na całą noc. Kisiel jest dobry już po 2 - 3 godzinach. Kisiel podawać z jogurtem naturalnym , oprószony cynamonem mielonym. Smacznego
Kisiel po ugotowaniu.
Po ugotowaniu rozlany do pucharków.
Kisiel gotowy do podania. Smacznego